Tuesday, May 12, 2009

Restu Mertua

Saje aku nak ungkit balik kisah cerekarama kat tv3 ni(9 mei 2009). Ye la maunye aku tak ungkit!! leleh gile airmata aku bile aku layan cite ni.Babak suami die( isteri die lakonan Elly Mazlin) mati hingga cerita ni habis, air mata aku tak putus2 mencurah. cet!

Babak yang paling touching..


Suami die call mase kereta die rosak. .suami die suh die makan dulu. Isteri(lakonan Elly Mazlin) cakap tanpe die still tunggu suami die untuk makan. Die tak boleh makan kalo suami die takde. Then bile suami die ckp,"ni yang buat i syg..syg, i love u". Tibe2 suami die dilanggar dek lori sebab nak amik barang yang terjatuh. Mase tu aku dah start berlinang airmata. Elly jerit ..SAYANG..SAYANG dengar x?? SAYANG!! AZRI!!!

Kedua mase Elly tampar mak mertua die..Die tak tahan sebab mak mertua die fitnah die macam2. Wuaaa! aku menangis lagik! sebab? Lepas je die tampar mak mertua die, die masuk bilik die nangis. Sedih sebab suami die tinggalkan die. Die tak kuat! tak tabah untuk hadapi semua ni..


Lakonan Elly Mazlin yang lemah lembut (cantik die skang) amat menyentuh perasaan. Kire jadik la die blakon. Lakonan Sheila Rusly pon amat bjaya dalam cite ni(boleh jadi geram kerna die amat ego!). Ibu mertua (Sheila Rusly) yang sanggup menjaga menantunya selepas ketiadaan suami. Sungguh mulia hati die. Ibu sendiri hanya kejar kekayaan sampai alpa anak sendiri dan cucu.

KesimpulannyaPengajarannya, kite kerna hormati ibu dan mertua (sesiape yg dah bkawin sile tengok :P) hehehe.. Walaupun ibu mertua itu bukan ibu kite tapi anggaplah die sebagai ibu sendiri.

p/s : Kepada perempuan2 di sana... jangan taksub kepada lelaki/suami sehingga lupe pada ibu sendiri...

3 comments:

C!kPuanMuda said...

ha'a.. aku pun sedih layan citer nih.. tapi tak nangis la.. kena kaver line nanti wan kutuk aku. wakakaka

kHairie said...

kitorang tengok cite ne siap tergelak2 sakan oh!
mase anak die cakap "umi petai takde ke?" & "umi masak tak sedap"
peh tu si Elly cakap..
"petey, petey..!!"
hahahahahhahahaa.
minang abes..
tak sedih la citer ne, expectable sangat.. huhuhu :p

Cik By said...

C!kPuanMuda : hahaha siot je cover2..

khairie :petey..petey..pewrok la bukan minang...ko memang hati batu :P