Wednesday, June 10, 2009

Baik buruk beranak jarak dekat jarak jauh..

Cak! Aku kembali..hehehe tak sampai bape hari aku dah gatal tangan untuk membaca dan meluahkan coretanku mengarang di blog. Semalam, lepas kerja aku call mak aku tanye ape ade kat umah. Mak aku ckp ade pengat durian dan sebiji durian untuk aku! OMG! Pk punya pk aku terus ke rumah akak aku. Tak boleh tahan sey dengar pengat durian. Dah la aku tak dapat balik Muar bersama-sama mereka. Sekarang musim durian, so harus terjah ke rumah manusia sedara- mara yang mempunyai dusun durian. hehehe..

Ok berbalik ke tajuk asal. Selepas je aku melahap bagaikan orang kebulur bagai nak rak, aku pergi ke Tesco, Alam Setia. Mula nak beli barang untuk main masak tapi disebabkan mata dah kuyu tak jadi la..hehehe so jalan2 area situ. Sampai je kat ground floor, ade keretapi mainan tu. Ape lagi si Suci haruslah menjerit bagaikan suara Sinyu di situ. Mangsa adalah Nina, sebagai kakak haruslah menemani adiknya menaiki kenderaan tersebut. hahahaha! Nasib baik tak ajak Ichu, kalau tak pasti akan tercabut, melanting semua tayar keretapi tu dik!!

Sempat aku snap da pic. So layan~~




Suci beza/jarak ngan akak die si Nina tu lebih kurang 8 tahun. Lamakan Si Nina tu baru dapat adik? So dia agak susah melayani adiknya yang agak nakal seperti Sin Chan itu. Semua adik dia buat, dia akan marah. Nak nak bila die feeling2 kat bilik (biasela anak dara harus feeling2 kan?)..Kesian pulak si Suci tiada org nak melayan kerenah dia.. Susah gak beranak dengan umur jarak yang jauh ni. Susah nak masuk. Ye la si Nina alam remaja. Adiknya si Suci di alam Ben 10. Maybe besar baru ngam kot.

Macam akak aku dan aku. Beza antara kami adalah 10 tahun. Dia lagi manja dari aku, aku rasa :P. Mase kecik aku pun susah nak masuk ngan dia. Ye la die pon macam tak sangka mak aku terkeluar seorang lagi..hehehe. So dia kerja, aku masih lagi bersekolah. Tak banyak sgt borak. Tapi bila dah besar..Ha! Amik asal shopping @ jalan2 mesti ajak aku. Kami adalah sekepala berlainan perwatakan. Selalu je gaduh. Macam hanjing ngan kucing. Slalu je ayat ini keluar dari mulut dia " ko tu dah 27 bila nak kawin? Orang 24 dah kawin. Lagi 3 tahun nak 30 dah ". Aku dengan lantang bak suara adibah noor , "biarlah! Pedulik ape?? Org lagi 3 tahun nak 30, mu lagi 3 tahun gak nak 40! hahahaha! (gelak syaiton)". Terus senyap, agaknya mengiyakan kata aku. Hahahahaha!


haku dan Kak Ani


So sape-sape nak plan beranak dan beranak, aku rase jangan jauh sangat jarak tu 2-4 tahun aku rase ok kot.. :P




2 comments:

rynn2506 said...

heheeh...kite ni ha...x spai setahun dah preg lg...abeh cane...x kasi can..3 bln aje rahim tu kosong..hik..hik...tp kite ade reason nape jd camtu...nnt pasni bsalin ni tgu dulu arr...

Cik By said...

ye ke? wah hebat! ape tips?? hehehe...ape reason? bgla tau..tak bahaya ke?