9 ekor ketam dibelah dua (digoreng dahulu 1/2 masak)
1 paket udang kering (kecil)
2 batang serai
5 biji bawang putih
3 senduk cili kisar (senduk sederhana)
* tumbuk serai,udang kering dan bawah putih
- tumiskan bahan yang ditumbuk tadi dan cili kisar sehingga naik minyak
- masukkan garam secukup rasa
- cubitkan sedikit gula (untuk warna menjadi hitam)
- masuk dan gaulkan ketam tersebut dan biarkan dalam 5-10 minit.
Siap!!! Hihihi..Resepi ni aku try je. Aku rasa kat kedai then aku cuba masak kat rumah :D.
8 comments:
nangis !!!!
waa mintak skettt
WaNiE: habis sudah..kena masak lagi :D
nanti boleh try..tunggu balik kl dulu=p
salam..
sedapnyerr..
teringin nak cube..
yum yummy..
f.f : sila cube!! aku tak reti nak buat entry bersihkan ketam :P
Ena : coba coba...jangan teringin..hiihihi
terus meleleh air liur ni...
yummy....yummy....yummy...
:P
ketam masak apa pun sedapkan dik? kalau pegi kch, try ketam butter telur masin, sedap gilaaaaa, meleleh wa cakap lu, nasib baik dpn in laws, kalau x dah lama akak naik atas meja ari tu :)
Post a Comment