Tuesday, April 6, 2010

Masalah kaki..


pict google-ed

Aku memang ada masalah kaki. Kesian~ pada diri sendiri.

Masalah kaki ini bermula dari aku main netball. Terseliuh aku bantai pergi main, main dan main lagi. Akibat, kaki jadi besar macam gajah.

Sekarang pun ada tempat-tempat yang menunjukkan bengkak. Memang tak boleh diselematkan. Pergi urut pun, tak surut juga. Sebab, kaki masuk angin terlalu lama.

Bersyukurlah kepada sesiapa yang memiliki kaki yang cantik. Jangan jadi macam aku. Kaki dah macam kaki bapok.

Nak pakai tinggi-tinggi jangan harapppp la. Setakat pakai pergi kenduri atau office tu boleh lagi. Nak jalan kaki, pergi jalan-jalan shopping macam Nora a.k.a CPM model pun tak boleh. Sakit wo!

Kalau pakai, sure kaki jadi macam kaki gajah. Mulalah, aku sapu dengan minyak panas. Dah macam 'umah urut' umah aku. Janji umah urut, jangan umah pelacur. hahaha!

Teringin gila nak pakai. Macam model kalau pakai kasut-kasut tinggi ni. Tapi nak cat walk? Alahai! Aku still jalan macam tomboy. Susah gila nak jalan macam perempuan ayu.

Silap-silap, aku lenggang macam apon*pondan. Tapi ada gak aku belatih. Hahaha!

So, sekarang kalau pergi vacation ke..aku senang dengan selipar je. Tak pun kasut yang tapaknya lembut.

8 comments:

mrs shaifull said...

dik, tp serius, kasut kat atas tu cantekkkkk, meleleh ayaq liuq akak, tp apakan daya...hajat kena lupa buat sementara sampailahhhh sembuh..

Bai said...

mrs shaifull : akak...saya pun meleleh ni ha...tak ada orang 'lap' hahaha!

fabulous.farah said...

huhuhu..aku pon lagi suka pakai slipar jer sekarang..heels berhabuk dalam almari=p

Bai said...

f.f : huhuhuhu lagi selesa~

umi jie said...

by lawa kasut dalam pic tu. jom pi beli

C!kpuanmuda said...

sekarang aku pakais elipar e.. senang nak kejar anak. tskkk

Bai said...

umi jie : tahu takpe. Jom! :D

Bai said...

C!kpuanmuda : takpa..anak besau pakai balik :D. Dari aku ni memang tak leh pakai kalau jalan jauh.