Tuesday, August 3, 2010

Satay Haji Samuri

pict google-ed

Semalam kepingin sangat nak makan satay Haji Samuri ni. Dah lama tak makan. Gambar tidak di ambil sebab ada privacy dicussion. Ewah!


Teruja tak teruja la gak nak makan. Tapi bila satay sampai je atas meja, agak keciwa di situ. Satay Haji Samuri dah kecik-kecik. Tak macam dulu besar gedabak. Makan 3 cucuk pun dah kenyang.


Tapi, kuah dia memang terbaik. Satay perut pun terbaik. Sebab berbau lembu :D.


Oh Satay Haji Samuri kembalikan satay besar gedabak macam dulu. pls!

.:. By .:.

15 comments:

dearest said...

dah tak gemar makan satay haji samuri sbb halus2 jek skrg

hihihihi

kal jis (im not carl zeiss) said...

Ingat dlm 5-10 tahun lagi satay dia mesti tinggal lidi je kan? hehehe.. Entah le nape, satay skrg ni jrg2 makan.. Klu GCB McD tu toksah cerita.. hehehe.. tgh musim dia ni.. :P

Lady of Leisure said...

sate perut babat ke perut tembusu.. lady suka tembusu sedapnyaa

zack_blossom said...

lame nye xmkn satay samuri..
dh la kt jb ni xde...

dh kecik ke?xbeshnye...dulu kan besar2...mula2 pegi dulu, order byk gile la kan...last2 x terabis sbb satay die besar2...siap take away agi..huhu...

Bai said...

dearest : kan? makan tak puas dah

Bai said...

Kal Jis : I belum rasa itu GCB! nak rasa gak....sedap eah?

Bai said...

Lady : babat. Tembusu susah cari. Sedapkan? makan ngan air asam.. yum yum

Bai said...

zack_blossom : aah ah dah kecik. sedih je...

tu la dulu besar gedabak. sob! ;(

d.a.m.i.q.u.l.a said...

salam..

memang haji samuri dh kedekut skang.skang sy pun dh kurang makan situ,lagi suke sate willy kat ramal junction,gemuk2 sgt puas hati

fabulous.farah said...

barang naik bai..kalo buat gedabal nanti ade harga satey rm1 sebatang..hahaha..aku frust sebab die campur kulit ayam kadang2 sekarang. papepon tetap suka kuah dia sampai hirup2

Bai said...

d.a.m.i.q.u.l.a : salam,

willy kat ramal junction? mana tu? kena terjah tu hehehe

Bai said...

f.f : hahaha. orang lain leh je buat besau. dia dah kecik sangat la.

aah ah letak kulit ayam...aku makan aritu pun letak gak.


kuah memang terbaik lagi :D

Madi @ Aed said...

aku baru g dua hari lepas kt bangi..kuah dia cairrr..x pernah lg mcm tu..biasa ok je..

Bai said...

Madi @ Aed : yeke? so far ok lagi. mebi aritu je kot eah?

Papa-NtiQ said...

Saya baru jer upload pics masa gi makan kat satay hj samuri di shah alam ari tu. ok laaaa tak der la special sangat hanya kuah dan sambal dia lain dari yg lain.
Senang2 tu jenguk la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan...makan hehe. Saya review restoren2 yg penah saya singgah terutama di area JOHOR...maklum la orang JB.
Jangan lupa follow yer blog saya TQ TQ bebanyak!!