Wednesday, September 29, 2010

Pemilihan tarikh... 3hb

Eh no no. Majlis itu bukan 3 hb. Hihihi. 3hb ni mungkin penetapan tarikh atau berapa lama mahu ikat.


Tarikh-tarikh pemilihan telah dihantar ke belah lelaki. Tunggu confirmation je nanti. InsyaAllah..


Rasa macam cepat je untuk pemilihan tarikh bagai... Dalam hati masih tetap ada persoalan, Bersediakah?


Kalau dipercepatkan how, itu ini.. semua bermain dalam otak. Tak paham? Takpelah aku pun tak paham dengan diri aku sekarang. So aku mengarut kat belog. Hahaha.


Kalau b2b atau yang ada pengalaman, selalunya bila pemilihan tarikh dibuat? Semasa bertunang? Semasa selepas? atau main terjah je. Nah! Bila eik?


Aku dah tak ingat dah. Last sekali abang dan kakak aku..tu pun dah 14 tahun lepas.


Harap-harapnya semuanya smooth~ Amin.




.:. By .:.

12 comments:

INTANKUTERPILIH said...

aku dulu, masa merisik buat penetapan tarikh meminan, masa meminang pulak, buat penetapan tarikh untuk menikah..

tp make sure kita dah berbincang sesama kita la dulu...jadi masa majlis merisik or bertunang tu, takderla kelam kabut depan org ramai kan...

littlehumblelynn said...

dulu masa kwn..kitorg tetap waktu bertunang aje..let say setahun./dlm tempoh bertunang,bincang2 dgn en papa..bila nak lgsg..then baru infm family..(x official sgt)

Bai said...

INTANKUTERPILIH : ah ah betul! thanks.. kalau boleh nak smooth..

tengah keliru time tunang tu.. nak tetapkan ke idak. kalau tetapkan lagi senang..takpayah nak kelam kabut kan?

Bai said...

littlehumblelynn : tu la.. ada jenis macam u. tapi, bila inform family? lepas 2-3 bulan bertunang?

xalimx said...

time tunang tetapkan tarikh, time nikah/langsung, buat laa dalam setahun hidup...abih citer

Bai said...

xalimx: memang kalau ikutkan macam... citer takkan habis lim. hahaha :P. naknak persetujuan 2 belah pihak.

xalimx said...

aku takde pengalaman lagi laa bai, tunggu ko dulu, nnti ko coretkan kat sini k...hehehe

rose said...

ikut pengalaman dr kwn2 sy..diorg tetapkan tempoh masa bertunang je..cth nk ikat setahun..so pas tunang 2 baru la decide tarikh betol2 nk nikah..n selalunya yang da ada tarikh 2 yg tunang kejap je..dlm 2-6 bln.. =)

Bai said...

xalimx: takpe...thanks bagi idea gak tu.. ok nanti aku coretkan.

Bai said...

rose: hehehe. tu la pasal. ada 2 option sekarang. 1 tetapkan. 2 bagi masa. lepas tu jalankan. ok thanks rose!

littlehumblelynn said...

by,

panggil kak lynn aje ok..jenuh lak nak taip nama panjang2..selalunya 6 bulan before tarikh yg kita pilih kena infm family..so mmg senang nak prepare macam2 benda..

Bai said...

Kak lynn : hehehe. by copy paste je nama kak lynn tu...

ooo 6 bulan eah? tu la pasal.. buatnya last minit. ada haku hangin satu badan. hahaha. by ni gelabah punya orang =D