Selamat hari pertunangan yang ke sebulan!
Mak Ngah sebulan pun kena wish ke? -__-". Tetapi, aku tetap terharu. Ada gak orang ingat :D.
Ya diam tak diam dah sebulan. Alhamdulillah. Semoga kekal ke jinjang pelamin dan akhir hayat.Amin.
Oh nak cerita sikit pasal makanan rasmi masa merisik dan bertunang hari itu. First, mestilah ikan phatin.
Ikan phatin masak tempoyak. Mula-mula taknak repeat lagi, time bertunang. Tetapi atas permintaan ramai, mak masak juga ikan phatin.
Ikan Phatin masak tempoyak.
Selain Ikan Phatin masak tempoyak, kerabu mangga (kitaorang panggil pecal mangga) ini pun mak buat atas permintaan ramai. Adik-beradik, sanak saudara suka makan kerabu mangga ini. So mak repeat juga kali kedua untuk majlis.
Tapi kan. Tapi kan.Tapi kan.
Masa majlis kahwin janganlah repeat lagi. Aku lagi suka nasi minyak, daging masak hitam, dalca, gulai daging tetel, acar mentah, ayam masak merah dengan acar buah.
Lepas tu, sambil makan, sambil dengar lagu...
Selamat Pengantin Baru, Bahgia ke anak cucuk.
mood : verangan.
.:. By .:.
12 comments:
makanan tu wat aku terliur !!!
oh tidakkk
sedapnya gulai tempoyak tuh......menjejes air liuq!!
angah iza : huhuhu jangan jangan susah aku nanti! =D
littlehumblelynn: alamak!!!! =B
HHAHAHA...verangan xkene bayar by. so silalah=p
best wuuuhh masakan kg mcm tu
Ala bai, kami x rase lagik gulai tempoyak mak hang.. meh la lagik skali majlis kawen..ekeke
mrs.spicy : hahaha. kan?
masakan kampung memang sedap!
Kasut Pink : saje je kan! namo namo..
hahaha. nanti tak macam majlis kawen :P
Uihh.. sedap giler ikan patin masak tempoyak & kerabu mangga tu... terliur bebb!!
by..kalo nak suh aku atend weding ko, masak ikan patin n mangga tu!!
Mimis : huhuhu adakah saya bersalah? ;D.
harzharun: ini dah kes ugut! hahaha
Post a Comment