Thursday, February 10, 2011

DIY Kad Kahwin yang tidak mengecewakan.

Sesiapa yang baca pernah baca entry ni {klick}, mungkin sudah tahu hajat di hati tuan punya blog. Teringin sangat nak design sendiri. Guna ilmu yang sedia ada yang tak pandai sangat ni.


Ha nak tahu keputusannya? Yes, aku design sendiri! Dan sekarang telah mendapat kelulusan FFIL (future family in law!), alhamdulillah.


Diaorang tanya wak Ajim, bilakorang ambil gambar ni?? Hahaha. Memang kitaorang buat senyap-senyap dan decided untuk letak gambar sendiri. Alang alang biar poyo terus menyeluk pekasam. teeheeee~


Sekarang, tengah proces edit oleh kedai kad kahwin dan check untuk confirmation artwork sebelum print.


inilah gambaran kad yang tidak seberapa -_-.


Ingat tak aku kelam kelibut cari tulisan jawi? Kat FB pun kecoh tanya orang mana nak cari tulisan jawi -_-". Inilah sebabnya =D. Tulisan jawi di muka hadapan kad!



p/s : thanks to wak sebab banyak menolong untuk melihat map dan kesilapan. Me kasih wak! Manessss moment :D

.:. By .:.

11 comments:

gilastats said...

Hi. Bagus ni. More meaningful....

Byzura Mj (By) said...

gilastats : me kasih :)

.::WaNiE::. said...

heee gambar prewedding aritu?

nota : tertanya2 bakal dpt kad tak hihihi

mrs.spicy said...

heheh...memang maness ko nye wedding ni bai. banyak diy..

littlehumblelynn said...

boleh htr 1..hehehe..

littlehumblelynn said...

boleh htr 1..hehehe..

Byzura Mj (By) said...

.::WaNiE::. : aah salah satu. heee


insyaAllah ok!

Byzura Mj (By) said...

mrs.spicy : takde la banyak. kalo banyak mampuih aku. hahaha

Byzura Mj (By) said...

littlehumblelynn : boleh kak lynn. tapi byr postage dulu. muahaha.

x la just kidding :P

LittleSunshine said...

jawi!!wah sgt bgs la byzura..
siap nak kad!!he3

Byzura Mj (By) said...

LittleSunshine : nak bayarlah! hahahaha. memang tiba-tiba je idea letak jawi. macam klasik pulak! =D