Thursday, April 30, 2009

Pahit Maung Seorg yg Bernama B.A.I.Z.U.R.A

Ntah ape yang jd kat aku kebelakangan ni...Mcm2..maybe tuhan nak duga aku. Selama aku hidup beberapa perkara ni slalu berulang atas diri aku. Oh kenapakah??

1. Hp rosak

Akibat? trendam dalam air. Mase dulu aku pernah pitam dlm toilet...huhuhu dan terjatuh dalam baldi bukan bowl k! Malam td terjadi lagi. Aku lalok, lupe terus yang hp aku dalam poket seluar. Lalu trendam! Hp org lak tu...

2. Duit hilang

Tak pernah berlaku lagi.. Tp minggu lepas terjadi dalam hidup aku. Kini aku sudah dapat balik duit itu. Pihak bank telah kembalikan (ingat tak kisah ATM tu?) duit tu dah dapat balik weh. Alhamdulillah...

3. xcident

Semenjak aku memiliki Abu(name kereta akulah) seingat aku 3 kali sudah xcident. 1st, aku langgar org.2nd, Mat rempit langgar. 3rd, main redah jalan mase kene g kursus tika dulu.

4. Tertinggal barang

huh! ni slalu.. kalo tergopoh gapah adeje barang aku lupe nak bawak.

pelik!

5. Selalu ditindas

Maybe sebab aku lemah lembut,bhati mulia (cewah). Slalu je org menggunakan aku utk kepentingan. Selalu je kene buli, kene buat kerja org, org tikam blakang..namun aku tetap redha.Kwn2 aku ramai je suruh aku jd seorang yg tegas! Slalu mengajar aku kuat n pandai hadapi semua tu. Newy thanks kawan!

Itu semalam, harini esok maybe tidak lagi.InsyaAllah.

oklah nak iklan plak. Luahan perasaan je. Semalam aku tengok Xmen : wolverine. Best! aku suke. Aku rase yang ni lagi hebat dr dulu. Dulu mcm mengarut banyak. Tp aku agak tkilan sebab aku tak leh nak tumpu dengan sebaik mungkin. Sebab? pintu bising. Org suke kelua masuk, terutama pekerja kat situ. huhuhu. Aku kene tengok skali lagi!

sememangnya lelaki ini hensem, macho di mata aku..hahaha!

p/s : Bialah semalam menjadi kenangan, Bialah hari ini menjadi realiti dan esok bialah menjadi mase depan yang patut ditempuh.



Cik By

4 comments:

driedroses said...

x-men yg iz download tu ditonton dengan cgi + editing yg separuh jalan menyebabkan tahap kepuasan menonton jatuh merudum. tp x dinafikan hugh jackman macho dowhhhh...

Cik By said...

huhu..kalo tengok kat wayang stok iz! iz patot g wayang..hehehe...ekekeke macho kan kan kan! bisa cair hati gue..

Anonymous said...

emmm sembyg jgn tingl doa byk..g mandi bunga buang sial hakhakhak pesanan dari ustaz eyrulz wakokoko

kHairie said...

bai aku nak tindas ko hantar aku balik hari ne.. terima kaseh.. kalao ko tak lagi banyak xciden.. hahahahaha keji plak..