Monday, June 1, 2009

Khas kepada yang masih single dan kembali single.

Ada sedikit tips saya mahu berkongsi! Khas kepada yang masih single dan kembali single. Duk lepak2 ngan kawan dulu teringat saya akan perbualan semasa perjumpaan dengan rakan-rakan sekolah tika dulu.

Soalan pertama kepada rakan setelah sudah lama tidak berjumpa..

Si Ladybird (bukan nama sebenar) : Ko bila nak kawin? dah tua dah..

Si Melor (bukan nama sebenar) : Tua?? Mane ade tualah. Lek la muda lagi. Erra pon baru kawin n dapat anak (muka nak mcm icon ym yang bersiul tu)

Si Ladybird : Ko nak tips tak?

Si Melor : Tips ape lak?? ape die..

Si Ladybird : Macam ni, kalo ko nak pakwe ko naik la lrt pastu turun..sorang2 ko buat tatau jalan..Mesti ade jejaka yang bertanya..

Si Melor : Ish tak kuase aku..banyak lagi keje aku leh buat..Kang tak pasal si jejaka tu ingat aku ni gila..

Si Ladybird : ha lagi satu! Laki kalo tengok perempuan mesti tengok jari..

Si Melor : Apsal?

Si Ladybird : Kalu ade cincin di jari, mesti laki akan ingat ko kawin ke dah bertunang ke..

Si Melor : ye ke ko ni?? Mengarut la...ade plak macam tu.. kalo aku pakai cincin mcm ni, so org ingat aku dah tunang?

Si Ladybird : betoi la weh..takkan aku nak tipu..ko tu pakai cincin mainan..ish!!!!


Apa motif gambar ni? hahahaha..hanya search kat pakcik google!

Lawa plak cincin dia~~~



so ini saja tips saya hari ini..Ada betulkah???



Cik By

2 comments:

MissY said...

Ya betul! Pas ni aku xmoh pkai cincin lglah, even pkai kt jari tgh pun org kata tu cincin tunang. Aku nk kosongkan jari dr cincin emas. Hehehe...

Cik By said...

hehhehe! sila tanggal~~ lalalala...