Monday, December 21, 2009

De Palma, Shah Alam..

We(family) went to De Palma, Shah Alam untuk program jalan-jalan cari makan. My BIL belanja :D.

De Palma dah move ke tempat lain. Tak jauh mana pun, sebelah dengan bangunan yang dulu je.

Try Buffet. Lauk udang masak kunyit dia sedap!! Aku makan dua pinggan.*buncit perut* :D

Satu kelebihan De Palma, aku suka lauk-pauk dan ulam-ulaman. Masih mengekalkan kekampungan. Nak-nak ada ulam jering, petai danterung celur. Yumy!! Sedap jika makan bersama sambal belacan, cecaluk!!

Air, aku try air kendondong. Sedap! Sangat fresh!!

Lain-lain aku try cabonara pasta. Sedap gak! Sos cabonara tidak mengeciwakan aku. Selalu kalau melayu masak cabonara mesti dah campur-campur jadi rojak. Pandai-pandai je diaorang mengubah resipi. De Palma masih mengekalkan ke'western'an lagi. Rupanya senang je buat sos cabonara ni! Nanti coba :D.

Gambar makanan langsung tak sempat nak snap.hihihi..Aku sempat snap gambar mak dan anak dara tua je aku je.


Next trip ke De Palma Kuala Selangor! Nak ikut!! Trip ni lagi best sebab ada package. Package termasuk makan dekat rumah tepi sawah + tengok kelip-kelip + pergi ladang mangga.

Psst ..psstt.. My BIL nak ikot ya * kenyit mata sikit :P

2 comments:

CT NORAMIZA said...

best apa jadi anak yg blm kawen dlm family, lain tau cik by layanan dia, bila kita dah kawen, mcm2 lg onak ranjau yg nak ditempuh, percayalah cakap akak :)

CiK By said...

CT NORAMIZA : ye ke kak? layananan tu memang best..naik lemak dah :D.

Ada gak dgr if kawin byk ranjau..huhuhu