Tuesday, May 25, 2010

Dapat 5 botol for gaviscon advance, 2 papan 4 gastric and 1 botol untuk senang berak.

Mesti dah boring kan? Asyik-asyik cerita my checkup. Dato' still nak operate tak pun stapler. For me, baiklah operation dari stapler. Stapler akan dibuat dalam keadaan sedar. Aku takut.

After operation, aku tak boleh bersukan selama 1 bulan. Pergh!!! Macam mana aku nak wakil company macam ni? Tournement netball bulan 7. Bulan 7.

Tapi, Dato' said benda ini tak payah nak rush-rush. Dato' bagi lagi 2 minggu. Then, decide and tentukan tarikh untuk operation.

Nak tahu cost untuk operation??? 10 k beb. 10 k. Kalau buat hantaran kahwin pun boleh tu. Kalau stapler RM2500. *lap air peluh*

Oh dalam dilema lagi. Nak ke taknak operate ini. Dato' asyik cerita pasal bersalin bla bla bla. Lagilah buat aku gerun.

So, untuk check up yang ini dapatlah hadiah dari Dato' :

5 botol for gaviscon advance, 2 papan 4 gastric and 1 botol untuk senang berak.


p/s : Dato' cakap buasir bukan disebabkan dari pemakanan yang pedas ok?? bukan cili!! Buasir adalah kerana disebabkan sewaktu kita meneran berak dan sembelit. Makanan pedas boleh memudaratkan buasir kerana boleh menyebabkan luka sewaktu kita membuang air besar. Itu saja info ringkas.


.:. By .:.

4 comments:

fabulous.farah said...

ouh..sebab tu aku tak suka teran..tapi kalau dah xnak keluar nk buat camno..terpaksa lah teran

Espresso Guy said...

Wah... sayang betul dato kt ko yer beb... dia bg ko mcm2 bday presents... siap news bout 'wang hantaran 10k' tue... ahaha... mesti ko syg dato tu kn?

Bai said...

f.f : hahaha ubat ade. bebotol2 kat rumah aku

Bai said...

Espresso Guy : sangat sayang!! tapi selalunya specialist nak duit je.