Tuesday, June 15, 2010

Memang aku dalam dilema. Serius dilema.

Ingatkan pasal PR bleeding? Tadi aku tak pergi checkup. Aku tipu Dato'lagi. Aku cakap aku outstation. Nasib baik assistant Dato' baik. Dia cakap, tak datang untuk checkup pun tak apa. Weeehuuu!!! Tapi, bila dah bersedia untuk pembedahan aku kena call balik pihak hospital.

Itu salah satu persoalan yang membuatkan aku dalam dilema. Nak stapler atau dibedah.


Ini gambaran jika aku nak stapler.


Lepas tu lagi besar pen'dilema'an aku adalah mak aku.

Mak aku tetap tak nak aku buat pembedahan. Dia kata nanti lagi teruk. Nak berubat cara kampung. Sebab itulah aku tipu Dato'. Aku tatau apa alasan aku nak bagitahu Dato'.

Serius aku dalam kebingungan. Dilema. Aku jadi takut. Nak-nak bila tengok gambar ni.....

Sesiapa yang geli, boleh close. Aku tak paksa korang tengok. Aku sengaja kecilkan gambar ni sebab aku sendiri pun geli. Gambar ni menunjukkan tahap kritikal. Bila dah tahap kritikal macam ni, haruslah dibedah dengan segera. Kira level 4. Aku belum lagi, baru level 2.

Serius aku jadi takut. Bila difikirkan, aku nak cepat-cepat bedah buang benda alah tu. Tapi, disebabkan tak mahu jadi anak derhaka. Melawan. Tinggi suara. Aku ikutkan aja mak aku.

Mungkin cara kampung boleh elok. Siapa tahu?

Aku bukan tak percaya cara kampung. Tapi, ni melibatkan pendalaman. Kita mana tahu kalau benda tu betul-betul dah elok kan?

Aku akan bincang perkara ni lagi. Kalau jadi aku akan buat pembedahan pada bulan 8 :(.

.:. By .:.

7 comments:

xalimx said...

aku doakan yg terbaik untuk ko ya by

Anonymous said...

salam by,
i rasa u should do the operation coz it involve internal. lagipun u kn gadis so..bukan ape i think leh bg kesan masa giving birth, ye x?just sharing info coz i involve in medical field gak..bnd ni mmg kecik tp have possibility affect ur health coz in prolapse case usually easily get infection especially if u got open wound. Anyhow, do not too worried..just a minor problem.
* bout ur mum i thought she's worried but try ur best to convince her.
Good luck & take good care ye~ =)

fabulous.farah said...

alamak. gambar mengerikan~ geli geleman..makin teruk ke ko rasa skrg? ke dah ok sket?

Bai said...

xalimx : me kasih lim...ko doakan kat sana ya?? bawa balik kurma nabi lim :D

Bai said...

Anonymous : thanks 4 ur advise. erm...i will...

Bai said...

f.f : dah tak ada bleeding. tp tu la benda kat dalam kita tak tahu. mungkin boleh membesar, tapi makan masa.

xalimx said...

insyallah by...