Tuesday, August 17, 2010

Day 7 orang berpuasa, aku tak puasa.

Patutlah masa kat Muar, Johor aku pening kepala macam nak pecah. Rupanya nak period. Hoh! Harini, aku period (period pun nak bagitahukan?). Sedih je. Penat nak ganti nanti! Nak-nak mahu 7-9 hari aku kena ganti.



Bukan nak hebah-hebahkan. Sebenarnya tiap kali period mesti aku teringat sesuatu. Masa 1st day aku kena period :D. Aku tanya mak aku, apa benda ni (sambil tunjuk spender rambu ramba..). Malu masa tu, tapi selamba dek aku tunjuk. Sebab, aku takut. Mana tau darah tercucuk jarum ke? Hadoi! *ngilu plak*.



Pastu mak cakap, Uya dah besar lah tu. Dah period. Masa ni muka tercengang-cengang, tanya habis tu macam mana? Mak bagi la tuala wanita tu. Aku tertanya lagi, macam mana nak pakai. Aku masuk bilik, pakai sendiri.



Mak tanya, macam mana uya pakai? Aku cakap kan ada gam kan? Uya tepekkan kat 'bunga' gam tu. Nanti jatuh macam mana?



Mak aku tepuk dahi. Dia ajar cara yang betul..



Kadang-kadang fikir, ape ke bodoh gila aku ni tampal tuala wanita kat 'bunga' hahahaha! Nasib baik tak luka tak apa.



Korang ade tragedi tak?


Sekarang, tengah period pain. Rasa nak hantok-hantok kepala sakit. Nak buat air teh jasmin seganla plak. Mahu pitam ni aku jap lagi. Kaki dah sejuk dah.


Eh eh penutup cerita pasal period....










Macam dah lama tak tepek muka aku kat belog. Nilah muka orang yang gigih masa berpuasa :D.






.:. By .:.

12 comments:

fabulous.farah said...

hahaha..comel..ko period masa darjah berape? memandangkan aku period lambat mase tu dah nak form 3 makanya ilmu dah penuh di dada..huhuh

Lynda said...

sengal

Bai said...

f.f : nak dekat hujung darjah 6 tak silap. aku sampai skang ilmu tu tak penuh. hahaha

Bai said...

Lynda: rindu aku la tu :P

Lady of Leisure said...

bungaaaaaa?? hahaha... comel

Madi @ Aed said...

haha..nak wish lah..slamat x puase bai..;p

kal jis (im not carl zeiss) said...

errrkkk... hehehe no komeng.. tp wajah nmpk berseri2 wlupun tak puasa hehehe...

Bai said...

Lady : ye bunga :D

Bai said...

Madi : hahaha me kasih

Bai said...

kal jis : tu gambar masa puasa la :D

mrs shaifull said...

sbb akak nak jadi salah sorang yg comey lotey, so kenalah tinggal komen kan? boleh gitu :)

Bai said...

mrs: shaifull : hehehe. boleh kak, memang akak comey pe :)