Monday, August 16, 2010

Belanga, Mid Val

Selepas baca belog Maghfarah. Kedai ni terus jadi wish list jalan-jalan cari makan. Heh. Ibu tengah mengandung ni, buat aku telan air liur tau! :D.


So hari Sabtu lepas, memandangkan BIL dan akak aku ajak aku makan kat luar. Apa lagi aku suggest Belanga. Aku book atas nama aku.


Basura ye kawan-kawan. Nama ku Basura.


Aku book pukul 4.00 petang. ngagagagaga. Awal kan? Tahu je lah Mid Val kalau time berbuka mesti penuh punya. Pernah dulu aku berbuka pukul 8.30 malam. Masa tu perut dah masuk angin dah. Tak lalu nak makan. Main kentut je. Ok tipu.


Pelayan tu suruh aku order siap-siap tapi aku keras taknak. Nanti dia sediakan awal. Sejuk kejong semua makanan. So aku cakap pukul 7, baru aku start order.


Oh dalam hati, punyalah dup dap dup dap. Takut harga mahal. Nanti BIL aku cakap aku demand pulak kan? Mati aku kena bayar sendiri nanti. Matilahhhh!!!



Sebelum tu, sempat lah pergi usha apa benda yang sales. Pergh!!! Memang mencabar. Sana sini akak aku ajak masuk. Mentang-mentanglah dia dengan Nina tak puasa. Dalam kereta pun minum air. Aku? Telan je la air liurrrrrrr. 3-5 kali telan air liur.( Aku baca email HR ke siapa kasi, telan air liur banyak-banyak tak batal. wallahualam.)


Pukul 7.05 kitaorang dah berada di sana. Ni lagi mencabar. Semua bau-bauan menusuk dalam hidung.
Deco Restoran ni macam style Indon. Tapi, makanan semua makanan Kelantan maghi...


Bila makanan sampai, aku sibuk duk snap gambar. Dari buang masa, baik aku snap. Kalau time aku sampai masa tu azan tengah berkumandang, tak kuasa aku nak snap. Baik aku mengadap makanan. Pakwe hensom pun aku tak tengok dah. (konon.)


Sirap selasih for sejuk tekak. RM 4.90. Bandung tu Nina punya.


Nasi lemak RM 13.90 tak silap, kepunyaan abang ipar. Nasi lemak hijau. Boleh tiru time nak buat open house raya.


Nasi dagang ikan tongkol for me, RM 12.90


Nasi kerabu ayam percik for Nina(gila betul minah ni, tak puasa pun boleh habis satu pinggan). RM 13.90. Yang ni aku respect. Ayam percik dia sama macam mak aku buat. Pastu panggang, bau ayam panggang betul. Erk paham tak? Orang cakap bau api.


Kimchi untuk orang tak puasa. Akak aku makan meggi Korea. Apa ntah nama. Dia share dengan Suci.



Keseluruhan - Restoran ini berpatutan dan berbaloi dan sedappp.



Last.

Budak tak puasa berangan kiut yang selalu buli Cik Sunya snap gambar kiutnya.


.:. By .:.

10 comments:

zack_blossom said...

sedapnye...perut dh kuar lagu zapin ni...=p

Lynda said...

nak nasi kerabu mak ko

Bai said...

zack_blossom : sama lah :P

Bai said...

Lynda : nanti raya datang umah aku k..tapi tahun ni tatau la mak aku wat ke tak...

littlehumblelynn said...

katne belanga nih?kat mv tgkt berapa?nak g jalan jugak sabtu nih......ada PARENTHOOD FAIR......

Lady of Leisure said...

comel gak nama basura tuh hehe

Bai said...

littlehumblelynn : dekat jalan menuju ke the Gardens kak.

Bai said...

Lady : macam orang pelat je :P

fabulous.farah said...

macam kedai indon kan. pekerja2 pon indon. huhu

Bai said...

f.f : aah ah. aku ingat ada ayam penyet :P. sebab dia ada alpokat.esteler. hehehe. air indon, makanan kelantan.