So hari Sabtu lepas, memandangkan BIL dan akak aku ajak aku makan kat luar. Apa lagi aku suggest Belanga. Aku book atas nama aku.
Basura ye kawan-kawan. Nama ku Basura.
Aku book pukul 4.00 petang. ngagagagaga. Awal kan? Tahu je lah Mid Val kalau time berbuka mesti penuh punya. Pernah dulu aku berbuka pukul 8.30 malam. Masa tu perut dah masuk angin dah. Tak lalu nak makan. Main kentut je. Ok tipu.
Pelayan tu suruh aku order siap-siap tapi aku keras taknak. Nanti dia sediakan awal. Sejuk kejong semua makanan. So aku cakap pukul 7, baru aku start order.
Oh dalam hati, punyalah dup dap dup dap. Takut harga mahal. Nanti BIL aku cakap aku demand pulak kan? Mati aku kena bayar sendiri nanti. Matilahhhh!!!
Pukul 7.05 kitaorang dah berada di sana. Ni lagi mencabar. Semua bau-bauan menusuk dalam hidung.
Bila makanan sampai, aku sibuk duk snap gambar. Dari buang masa, baik aku snap. Kalau time aku sampai masa tu azan tengah berkumandang, tak kuasa aku nak snap. Baik aku mengadap makanan. Pakwe hensom pun aku tak tengok dah. (konon.)
Nasi lemak RM 13.90 tak silap, kepunyaan abang ipar. Nasi lemak hijau. Boleh tiru time nak buat open house raya.
Nasi kerabu ayam percik for Nina(gila betul minah ni, tak puasa pun boleh habis satu pinggan). RM 13.90. Yang ni aku respect. Ayam percik dia sama macam mak aku buat. Pastu panggang, bau ayam panggang betul. Erk paham tak? Orang cakap bau api.
Keseluruhan - Restoran ini berpatutan dan berbaloi dan sedappp.
Last.
.:. By .:.
10 comments:
sedapnye...perut dh kuar lagu zapin ni...=p
nak nasi kerabu mak ko
zack_blossom : sama lah :P
Lynda : nanti raya datang umah aku k..tapi tahun ni tatau la mak aku wat ke tak...
katne belanga nih?kat mv tgkt berapa?nak g jalan jugak sabtu nih......ada PARENTHOOD FAIR......
comel gak nama basura tuh hehe
littlehumblelynn : dekat jalan menuju ke the Gardens kak.
Lady : macam orang pelat je :P
macam kedai indon kan. pekerja2 pon indon. huhu
f.f : aah ah. aku ingat ada ayam penyet :P. sebab dia ada alpokat.esteler. hehehe. air indon, makanan kelantan.
Post a Comment